Slujește-l pe aproapele tău

Hristos a venit pe pământ și a luat chip de rob. ,,La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce. ”(Filipeni 2:8) Atunci când un credincios autentic meditează la acest adevăr, va simți dorința de-a iubi si de-a sluji pe cei din jur, nu doar pe Mântuitor.

Credința ne îndepărtează de lucrurile pământești. Aceste lucruri se opun iubirii și slujirii. Lucrurile pământești sunt o piedică în slujirea noastră. ,,Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde, dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui. Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuși?”(Luca 9:24-25)

Atunci când experimentăm nașterea din nou în Hristos  renunțăm la egoism. Dumnezeu ne-a poruncit să îi slujim pe cei din jurul nostru. ,,Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.”(1Corinteni 13:1) Dacă suntem egoiști și facem doar lucrurile care ne aduc nouă satisfacție și progres este evident că nu avem credință în Dumnezeu.

Doar cuvântul lui Dumnezeu ne aduce binecuvântare. Cuvântul Său ne oferă credință. Credința oferă iubire. Iubirea rezultă în faptele bune pe care le facem pentru cei din jur. Iubirea este slujirea celor din jur.

(Martin Bucer: Instrucțiuni în iubirea creștină)

Un răspuns personal Doamne, tot ce am este doar de la Tine. Nu voi păstra nimic pentru mine: Tot ce am pun în slujba Ta și a celor din jur. Voi accepta suferința. Îmi voi lua crucea și te voi urma. Doamne, ajută-mă să fiu un slujitor al Tău. Îmi dedic viața slujirii tale și a celor din jur.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.