Prețuiește vremea bună

„Atunci, în strâmtorarea lor, ei au strigat către Domnul și El i-a izbăvit din necazurile lor. A liniștit furtuna, iar valurile s-au potolit. Ei s-au bucurat ca acestea s-au liniștit, iar El i-a condus la limanul dorit..” (Psalmul 107:28-30)

O minte liniștită este unul dintre cele mai mare daruri din viața aceasta. Fără o minte clară, viața spirituală nu produce rezultatele dorite. Dacă inima ne este agitată, nu suntem capabili să luam decizii bune.

Dușmanul detestă să ne vadă plini de pace. Știe ca pacea este un semn al prezenței Duhului în noi. Tocmai de aceea încearcă să distrugă pacea noastră cu orice preț și prin orice metode.

Evită să acționezi în grabă. Chiar și când știi că Duhul te îndeamnă la o acțiune, așteaptă până trece nerăbdarea si graba. O slujire făcută cu control este mai plăcută înainte lui Dumnezeu decât atunci când este făcută în grabă. Este important de asemenea să fim atenți la regretele din inima noastră. Credem uneori că cugetul vinovat sau apăsat este așa din pricina lucrării Duhului în noi când de fapt diavolul este maestrul acuzațiilor false.

Iată modul în care putem face diferența: dacă regretul din inimă ne conduce spre pocăință, umilință și o mai mare dorință de a-l sluji pe El, tratează-l ca pe un dar primit de sus. Dacă regretul aduce cu sine anxietate, depresie, frică poți fi sigur că în spate e munca celui rău.

(Lawrence Scupoli: Lupta spirituală)

Un răspuns personal Doamne, uneori sunt grăbit și pripit, agitat si nerăbdător să fac ceea ce am de făcut. Ajută-mă să rămân liniștit.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.