Pacea adevărată

„Vă las pace, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau așa cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nii să nu se înspăimânte ..” (Ioan 14:27)

Toată lumea își dorește pace ,dar prea puțini sunt interesați de lucrurile care oferă adevărata pace. Pacea lui Dumnezeu este cu cei umili, blânzi și în special cu cei răbdători. Dacă asculți de Dumnezeu și împlinești voia Sa vei experimenta pacea, liniștea în viața ta.

Ce să faci ca să ai liniște și pace? Nu te preocupa de nimic altceva decât de Dumnezeu. Nu îi judeca pe cei din jur și nu te amesteca în lucrurile care nu te privesc.

Lipsa suferinței în acest moment nu îți garantează liniștea și pacea reală. Niciodată să nu crezi că viața ta este perfectă, chiar dacă ai tot ce îți dorești. Niciodată să nu te consideri copilul preferat al lui Dumnezeu doar pentru că viața ta spirituală este sănătoasă. Pacea adevărată nu se limitează la aceste lucruri.

Pacea, liniștea autentică o experimentezi atunci când îi oferi Domnului toată inima ta. Uită de propriile dorințe și aspirații. Fii mulțumitor atât pentru lucrurile frumoase cât și pentru cele mai puțin frumoase din viața ta! Doar așa vei experimenta pacea adevărată.

(Thomas a Kempis: Imitarea lui Hristos)

Un răspuns personal

Doamne, m-ai învățat cum să experimentez liniștea sufletească. Dacă ascult sfatul Tău, voi avea pacea pe care doar Tu o poți oferi. Cânt sunt trist și dezamăgit, este pentru că nu te-am ascultat pe Tine.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.