O iubire limitată pentru Cel infinit

„Să iubești pe Domnul Dumnezeul Tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta..” (Deuteronomul 6:5)

Omul credincios înțelege cât de dependent este de Isus și jertfa Sa de la Golgota. Înțelegând cât este de iubit și prețuit de Mântuitor, dorința sa este să Îi ofere în schimb tot ce are.

Pentru că a cunoscut iubirea nelimitată, este capabili să iubească. Pentru că a fost iertat de nenumărate ori, a învățat cum să iubească mai mult și mai profund. Uimit de sacrificiul Domnului Isus, sacrificiu care l-a salvat de la moarte și i-a redat libertatea, credinciosul afirmă din toată inima: ,,sunt bolnav de dragostea Ta”(Cântarea Cântărilor 2:5).

 (Bernard of Clairvaux: Un Dumnezeu iubitor)

Un răspuns personal Doamne, Tu mă iubești cu o iubire infinită și nelimitată. Eu sunt limitat. Ajută-mă să te iubesc cu toată ființa mea. Sunt conștient că pot iubi doar datorită jertfei Tale. Iubirea Ta fără margini mi-a oferit și mie posibilitatea să iubesc. Mulțumesc pentru dragostea Ta.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.