Despre boală

27 septembrie

Despre boală

„Domnul îl sprijină când este pe patul de suferinţă: îi uşurezi durerile în toate bolile lui.” (Psalmul 41:3)

Faptul că ne plângem și suspinăm atunci când trecem printr-o boală este un semn al imperfecțiunii noastre.

Dacă boala ta are o formă mai gravă, începe un tratament și fii disciplinat în a-l urma. Dacă ai o durere minoră, trecătoare, nu fă din aceasta unicul tău subiect de discuție. Trupurile noastre au un defect principal: cu cât încercăm să le facem mai mult pe plac, cu atât mai multe cerințe au.

Dacă vorbești mereu despre suferințele tale nu le ameliorezi deloc și nu aduci niciun beneficiu acelora care te ascultă. Deprinde-te cu a te ruga Domnului pentru fiecare durere sau boală. Chiar dacă starea ta este mai gravă, încearcă să ai o inimă mulțumitoare și continuă să te rogi cu credință.

De-a lungul timpului au existat oameni care nu au avut persoane în jur cărora să li se plângă cu privire la starea lor de sănătate. Așadar, ei vorbeau doar cu Dumnezeu. Rugăciunea îi ajuta să discute despre lucrurile prin care treceau și le liniștea sufletul.

Este important să învățăm să ne ținem trupurile sub control. În felul acesta, nu ne vom impacienta să îndeplinim fiecare nevoie sau dorință a acestora. Cu ajutorul Domnului, pe măsură ce progresăm spiritual, primim putere asupra firii pământești. (Teresa of Avila: Calea desăvârșirii)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să îmi pun încrederea în Tine și să am credință că Tu poți interveni, indiferent de starea în care mă aflu. În loc să mă plâng de suferința prin care trec, atrăgând atenția asupra mea, ajută-mă să investesc în alții. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.