Un imbold în lucrare

20 septembrie

Un imbold în lucrare

„[…] căci cine ară trebuie să are cu nădejde şi cine treieră grâul trebuie să-l treiere cu nădejdea că va avea parte de el.” (1 Corinteni 9:10)

De obicei lucrăm la ceva cu dedicare deoarece vrem să obținem un lucru în final. Scopul trudei actuale este câștigul ulterior.

Atunci când fermierul lucrează pământul și plantează semințe, face aceste lucruri cu gândul la recolta finală. Indiferent de natura muncii sale, omul trece mai ușor prin provocările întâmpinate, dacă are mintea concentrată la răsplata finală.

Tot astfel este și cu Împărăția Cerurilor. O persoană va renunța la lucrurile păcătoase, lumești, în speranța veșniciei alături de Mântuitor.

Odată ce ai gustat din bunătatea Domnului, lumina Lui înlocuiește întunericul din viața ta, iar tu ești umplut de o bucurie autentică.

După cum cel bogat se teme de hoți, creștinului îi este frică de acele atitudini și comportamente care l-ar putea lipsi de roadele Duhului Sfânt. (Pseudo-Macarie: Predici)

Un răspuns personal

Doamne, Te rog să ne binecuvântezi pe mine și casa mea! Te rog să lucrezi la inima mea, și la adevăratele motive pentru care încerc să fiu un creștin bun, merg la biserică sau slujesc. Dacă motivația mea este greșită, ajută-mă să mă pocăiesc sincer; dacă ea este sănătoasă, dă-mi putere să rămân constant. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.