Pelerinajul spiritual

21 septembrie

Pelerinajul spiritual

„Isus umbla prin cetăţi şi prin sate, învăţând pe norod şi călătorind spre Ierusalim.” (Luca 13:22)

„Un om încerca să ajungă la Ierusalim, însă nu știa în ce direcție să se îndrepte. Astfel, a întrebat pe cineva care i s-a părut în cunoștință de cauză.

«Nu poți ajunge acolo fără un efort extrem. Este o călătorie plină de pericole. Sunt mai multe trasee disponibile, dar oamenii sunt jefuiți și omorâți deseori pe acestea. Nimeni nu reușește să ajungă până la destinație. Există numai o cale de a călători la Ierusalim în siguranță.»

Pelerinul a fost încântat: «Nu mă interesează ce primejdii mă așteaptă. Spune-mi care este calea. Îți voi urma instrucțiunile cu atenție.»

«Iată care este drumul corect. Urmează-mi instrucțiunile cu precizie: Nu lăsa ca nimic să te oprească din drum sau să te distragă. Continuă să înaintezi. Amintește-ți constant că scopul călătoriei tale este acela de a ajunge la Ierusalim. Nu permite niciunui alt gând să îți pătrundă în minte. Dacă ești bătut, jefuit sau batjocorit, nu riposta. Suportă orice durere și continuă-ți drumul. Nu-ți pleca urechea la întrebări răutăcioase și nu încerca să le răspunzi. Dacă ți se oferă daruri, nu le accepta. În mintea ta, mereu, să fie numai Ierusalimul. Dacă vei face aceste lucruri, îți vei îndeplini scopul».”

În această ilustrație, Ierusalimul este Dumnezeu, imaginea dragostei desăvârșite. Dacă și tu ești în drum spre Ierusalim, asigură-te că ai cu tine două lucruri: smerenie și dragoste. Smerenia spune: „Sunt nimic. Nu dețin nimic”, iar dragostea este cea care spune: „Un singur lucru îmi doresc – pe Isus”. Aceste două corzi creează o armonie aparte în harfa sufletului, căci rezonează. Cu cât ești mai smerit, cu atât iubești mai mult. (Walter Hilton: Treptele desăvârșirii)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să conștientizez că încă nu am ajuns la destinație. Sunt într-o călătorie constantă către Tine. Vreau ca în drumul meu să am ochii ațintiți numai la Tine. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.