Înviorare

18 septembrie

Înviorare

„Eu zic: «O, dacă aș avea aripile porumbelului, aș zbura și aș găsi undeva odihnă!».” (Psalmul 55:6)

Este de folos să luăm o pauză, din când în când. Aceasta aduce înviorare minții și trupului, deopotrivă.

Activitățile relaxante sunt, de asemenea, importante pentru suflet. După ce ne odihnim, putem să ne concentrăm mult mai ușor la citirea Scripturii și la rugăciune. În același fel, epuizarea trupului aduce oboseală sufletească.

Bucură-te de o plimbare liniștită; petrece puțin timp la aer curat, lipsit de orice posibilă distragere; cântă la un instrument; caută activități oportune, care pot aduce înviorare în viața ta.

 Nu este greșit să ne relaxăm. Singura condiție este să fim suficient de chibzuiți încât să stabilim momentul, locul și măsura cu înțelepciune. (Francis de Sales: O viață devotată)

Un răspuns personal

Doamne, învață-mă cum să mă recreez într-un mod plăcut Ție. Ajută-mă, de asemenea, să fiu chibzuit atunci când trebuie să aleg activitatea și timpul pe care îl petrec făcând-o. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.