O singură cale

16 septembrie

O singură cale

„Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii.” (Matei 7:12)

Când o altă persoană spune lucruri rele despre tine, dacă sunt neadevărate, acestea nu ar trebui să te rănească. De cele mai multe ori, acela care vorbește este cel rănit. Imaginează-ți că cineva numește aurul „murdărie”. Cu ce afectează această etichetă aurul?

Dacă acuzațiile aduse la adresa ta sunt adevărate, poți învăța din această situație. Tocmai ai descoperit o parte din tine la care trebuie să lucrezi mai mult.

Mustră pe cineva doar în dragoste. Asigură-te că iubirea îți este singura motivație. Dacă se întâmplă să critici sau să îndrepți pe cineva din orice alt motiv, te condamni singur. Ai aceeași atitudine față de cei din jur pe care ai vrea să o aibă Dumnezeu raportat la tine. (Guigo I: Meditații)

Un răspuns personal

Doamne, nimic nu îmi descoperă adevărata natură mai mult decât recunoașterea lucrurilor care îmi plac și care îmi displac. Lucrează, Te rog, la inima mea. Ajută-mă să îi pot accepta pe cei din jurul meu, alegând să văd ce e mai bun în ei. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.