Față în față cu ziua de mâine

15 septembrie

Față în față cu ziua de mâine

„[El] este ca lumina dimineţii, când răsare soarele în dimineaţa fără nori; ca razele soarelui după ploaie, care fac să încolţească din pământ verdeaţa.” (2 Samuel 23:4)

Atunci când îți începi ziua, gândește-te la faptul că Dumnezeu te cheamă pe nume în fiecare zi. Fii receptiv la șoapta Duhului Sfânt, pentru a-I putea răspunde.

Amintește-ți cât de valoros ești în ochii Domnului, și meditează la versetul care spune „trupul vostru este Templul Duhului Sfânt” (1 Corinteni 6:19). Vorbește cu propriul tău suflet și îmbărbătează-l. Spune-i astfel: „Suflete, urmează-L pe Domnul. Fă planuri bune, în conformitate cu voia Lui, și urmează-le. Trăiește într-o manieră plăcută lui Dumnezeu. Consideră această zi ca pe o sarcină din partea Domnului.”

Stai înaintea lui Dumnezeu și cere-I ajutorul. Roagă-te să poți folosi cu înțelepciune fiecare oportunitate care îți stă înainte. Începe bine și continuă progresiv. Fă totul pentru gloria lui Dumnezeu și spre binele altora.

Dacă trece o zi fără a medita la Dumnezeu și fără a te gândi cum să fii de folos altuia, aceea este o zi pierdută. (John Bradford: Meditații zilnice)

Un răspuns personal

Doamne, ce frumos aș începe ziua în felul acesta! Totuși, sunt atâtea lucruri care mă distrag încă din zorii zilei! Deseori ajung să fiu prea obosit seara pentru a sta în părtășie cu Tine. Ajută-mă, Doamne, să elimin orice lucru care mă împiedică să stau în prezența Ta sau care mă distrage de la părtășia cu Tine și cu frații mei. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.