Un dialog în vremuri tulburi

14 septembrie

Un dialog în vremuri tulburi

„Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.” (Psalmul 46:1)

Dumnezeu îi vorbește unui creștin: „Fiul meu, nu te descuraja în lucrurile pe care le faci pentru Mine. Nu lăsa ca vreun impediment să te doboare. Eu îți voi da puterea necesară. Amintește-ți că ești așezat în acest loc pentru o perioadă. La momentul potrivit, lucrurile prin care treci se vor sfârși. Continuă-ți slujirea. Lucrează cu credincioșie în grădina Mea, iar Eu voi fi răsplata ta. Scrie, citește, cântă, căiește-te, fii tăcut și roagă-te. Treci prin fiecare încercare cu bucurie. Împărăția Cerurilor merită toate aceste lucruri și mult mai multe.”

Creștinul Îi răspunde lui Dumnezeu: „Tată ceresc, Tu ai îngăduit să trec prin această încercare, ca astfel credința mea să fie testată. În exterior, voi fi încercat și chinuit. În interior, voi radia de bucurie, pentru că Tu vei fi cu mine. Știind că jos, în vale, Tu ești lângă mine, am nădejdea că tot cu ajutorul Tău mă voi ridica.

Se cuvine să mă smeresc în felul acesta, Doamne. O astfel de încercare mă ajută să alung orice urmă de aroganță sau mândrie. «Căci pentru Tine port eu ocara şi îmi acoperă faţa ruşinea» (Psalmul 69:7). La nimeni altul nu caut alinarea în afară de Tine. Îți mulțumesc și pentru această încercare dificilă. Tu deseori îngădui vremuri tulburi pentru a curăța fărâmele de păcat rămase în sufletul meu. Îmi încredințez viața în mâna Ta.

O Doamne, ajută-mă să cunosc ceea ce merită cunoscut, să iubesc ceea ce merită iubit, să slăvesc ceea ce Îți face plăcere, să onorez ceea ce e vrednic de onoare în ochii Tăi, și să evit tot ceea ce este rău înaintea Ta.” (Thomas à Kempis: Imitarea lui Hristos)

Un răspuns personal

Doamne, arată-mi cine sunt în ochii Tăi. Atunci când trec prin încercare, vreau să am ochii îndreptați către Tine. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.