Un moment de slăbiciune

7 septembrie

Un moment de slăbiciune

„Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” (Evrei 4:16)

În rugăciunea mea de astăzi, nu am făcut altceva decât să mă plâng înaintea Domnului:

„Spune-mi, Doamne, de ce mă lași în condiția asta deplorabilă? De ce trebuie să trec prin această stare? Toate lucrurile mă împiedică să mă bucur de Tine. Trebuie să mănânc, să mă odihnesc, să muncesc și să vorbesc cu atâtea persoane! Fac toate lucrurile acestea din dragoste pentru Tine, dar mă epuizează…

Și de ce, Doamne, atunci când pare că am puțin timp liber și vreau să Îl petrec cu Tine, Te ascunzi de mine? Dacă mă iubești, cum îmi poți face așa ceva? Eu nu mă pot ascunde de Fața Ta; Tu de ce Te ascunzi uneori de mine?”

Din fericire pentru noi, Dumnezeu nu este doar un Rege, ci și un Tată iubitor. El ne ascultă chiar și în momentele de neînțelepciune, sau când avem o atitudine imatură. Unor conducători pământești nu le-am putea adresa astfel de cuvinte. Ce mare har că Domnul este îngăduitor și plin de îndurare față de noi! (Teresa of Avila: Viața)

Un răspuns personal

Doamne, Tu apreciezi rugăciunile sincere. Ajută-mă, totuși, să Îți fiu mulțumitor pentru orice situație, știind că fiecare lucru are un scop clar și este spre binele meu. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.