Studiul Scripturii

30 august

Studiul Scripturii  

„[…] pentru că umblăm prin credință, nu prin vedere” (2Corinteni 5:7)

Ca să fii un bun ,,student” al Scripturii trebuie să o citești în întregime. Chiar dacă unele pasaje sau subiecte sunt dificile și nu le înțelegem, ne va face bine să le citim. Un credincios adevărat este chemat să memoreze pasaje din Scriptură, să cunoască fiecare carte a Bibliei și să petreacă timp în studiul Scripturii.

Ca să studiem Biblia cu seriozitate, mai întâi trebuie să știm ce se află pe paginile ei. Primele lecții ale Scripturii care ne vor ajuta sunt acelea despre credință și viața spirituală. În lumina acestor învățături vom înțelege și pasajele mai dificile.

Incertitudinea și nesiguranța pasajelor din Biblie sunt cauzate de neștiință sau ambiguitate. Dacă îți dorești din toată inima să studiezi Scriptura și să o înțelegi în întregime, studiază limba originală în care a fost scrisă. Multe cuvinte și pasaje și-au pierdut esența, intenția autorului, în procesul de traducere. Pentru a înțelege mai bine un verset sau un pasaj putem să citim și să consultăm și alte traduceri ale Scripturii.

Credința este cel mai bun ingredient în procesul de înțelegere și studiu al Scripturii. Cineva spunea: ,,Dacă nu crezi, nu vei înțelege”.

Un răspuns personal

Doamne, pune în mine dorință pentru Cuvântul Tău. Știu că acolo voi găsi lecțiile și încurajările pe care Tu le ai pentru mine. Luminează-mi mintea. Doamne, atunci când citesc Scriptura, ajută-mă să o fac plin de credință.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.