Iluzii înșelătoare

29 august

Iluzii înșelătoare  

„Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.” (Efeseni 6:17)

Pe drumul credinței trebuie să ne păzim de iluzii, de gânduri sau sentimente false. Cei care sunt la început pe drumul credinței sunt extrem de vulnerabili. Deseori sunt tentați să privească iluziile ca și adevăr.

Este atât de bine și de sănătos pentru noi, ca și copii ai lui Dumnezeu, să căutăm oameni statornici în credință care să ne îndrume și să ne îmbărbăteze atunci când nu știm cum să facem diferența între iluzie și adevăr. Aceste persoane își ghidează viața după Scriptură.

Uneori ne confruntăm cu nesiguranță, nu știm dacă unele lucruri sunt de la Domnul sau de la Satan. Lucrările Domnului sunt pline de har, de blândețe, de bunătate, de decență, de dragoste și lipsă de egoism. Lucrările celui rău sunt pline de aroganță, minciună, răutate și mândrie. (Gregory of Sinai: Instrucțiuni)

Un răspuns personal

Doamne, învață-mă secretul rugăciunii serioase. Nu mă lăsa să cred iluzii care mă vor depărta de Tine. Doamne, Te rog, adu în viața mea acele persoane care pot să mă ajute pe drumul credinței.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.