Lenea

23 august

Lenea   

„Leneșul dorește mult, și totuși n-are nimic, dar cei harnici se satură.” (Proverbe 13:4)

Trebuie să învățăm să privim lenea ca și o otravă foarte periculoasă pentru sufletele noastre. Această otravă infectează voința noastră, sufletul nostru, astfel încât dorința de-a folosi timpul înțelept și de-a fi productivi, dispare. Lenea ne acaparează mintea și ființa atât de mult, încât nu mai suntem stabili pe deciziile noastre.

În același timp, lucrul făcut pe grabă, doar să fie făcut, este la fel de periculos. Fiecare lucru trebuie făcut la vremea potrivită și într-o manieră corectă. Graba și neatenția sunt înșelătoare, sunt doar o altă definiție a leneviei.

Aceste tentații și pericole se nasc din gândirea noastră păcătoasă. Deseori nu înțelegem valoarea unui lucru făcut la vremea potrivită și într-o manieră corectă. Dumnezeu își retrage în timp binecuvântările asupra celor ce neglijează aceste lucruri.

Dumnezeu ți-a promis și ți-a oferit această dimineață, dar seara aceasta nu este sigură. Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima zi din viața ta. (Lawrence Scupoli: Combaterile spirituale)

Un răspuns personal

Niciodată nu m-am gândit că lenea poate să fie un semn al stării în care se află sufletul meu. Doamne, ajută-mă să înțeleg cum lenea îmi poate afecta sufletul și relația mea cu Tine. Păzește-mi viața de otrava leneviei.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.