Prima poruncă

24 august

Prima poruncă  

„Să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” (Exod 20:3)

Fiecare dintre noi, într-un mod sau altul, am ajuns să ,,ne închinăm” dumnezeilor falși. Este posibil să fii atașat de un lucru sau de o persoană atât de tare încât să devină un idol. Chiar dacă nu spunem acest lucru și nu recunoaștem că avem idoli, sunt lucruri în viața noastră care primesc mai multă atenție și apreciere din partea noastră decât Dumnezeu.

Atunci când ne punem încrederea în alte lucruri sau persoane este tot idolatrizare. Dacă îți dorești bogăție și prieteni care să te susțină, și crezi că aceste lucruri îți pot garanta fericirea și siguranța, atunci inima ta se închină unui dumnezeu fals, unui idol. Dumnezeu este Dumnezeul cel mare și atotputernic. Doar în El trebuie să fie încrederea noastră.

Gândește-te la acești idoli ca și la buruienile din grădină. Îndepărtează din sufletul tău rădăcina dumnezeilor falși. Inima ta să fie doar a lui Dumnezeu. Iubește-l pe Dumnezeu cu toată inima ta. Tot ce faci să fie pentru El. Și mai presus de toate, ascultă-L pe Dumnezeu, supune-ți  întreaga viată. Atunci când nu Îl ascultăm pe Dumnezeu, Îl transformăm într-o marionetă, într-un dumnezeu fals.

Sufletul fiecărui om se zbate și se confruntă cu diferiți dumnezei falși. Uneori suntem prea siguri pe noi și pe puterile noastre și uităm să ne bazăm doar pe Dumnezeu. Uneori suntem robiți de vicii care ne acaparează atenția și timpul. (Thomas Crammer: Catheism)   

Un răspuns personal

Atunci când Te iubesc cu toată inima mea, Doamne, sunt plin de pace și liniște. Această pace este prezentă doar în viața celor care Te au pe Tine ca Dumnezeu și nu au dumnezei falși.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.