Un dar prețios

22 august

Un dar prețios

„[…] ci își găsesc plăcerea în legea Domnului și zi și noapte cugetă la Legea Lui.” (Psalmul 1:2)

Următoarele rânduri sunt scrise de Jane Grey în cartea trimisă surorii sale, cu o noapte înainte de a fi ucisă:

,,Ți-am trimis această carte. Nu este dintr-un material prețios, scump, dar conținutul acestei cărți este mai valoros decât aurul. Pe paginile acestei cărți se regăsesc legile Domnului. Această carte te va conduce spre împlinire și fericire. Dacă vei citi această carte și îți vei dori să o îndeplinești, vei primi viață veșnică. Această carte te va învăța cum să îți trăiești viața.

Ghidează-ți fiecare decizie a vieții în conformitate cu această carte prețioasă. Tinerețea ta nu îți garantează o viață lungă. Dacă Dumnezeu dorește să te cheme la El, cel tânăr poate să își sfârșească viața la fel de repede ca cel bătrân. Îndepărtează-te de rău și găsește-ți plăcerea doar în Domnul Dumnezeu.

Fiind creștin, ești chemat să Îl urmezi pe Cristos cu toată puterea. Poartă-ți crucea. Mărturisește-ți păcatele și lasă-le asupra Mântuitorului.

Chiar dacă eu am suferit pentru Cristos, bucură-te în Domnul, asemenea mie.” (Jane Grey: Scrisori)

Un răspuns personal

Doamne, îmi este greu să înțeleg cum o persoană tânără a suferit și a murit pentru Tine. Te rog, ajută-mă să împlinesc aceste cuvinte și să prețuiesc Cuvântul Tău. Fiecare decizie din viața mea doresc să fie în conformitate cu Tine și Legea Ta. Viața mea îți aparține și de aceea ajută-mă să trăiesc fiecare clipă cu responsabilitate.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.