Când ne rugăm pentru alții

17 august

Când ne rugăm pentru alții

„Isus a luat cuvântul și le-a zis: «Nu cei sănătoși au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi.»” (Luca 5:1)

Se întâmplă de multe ori ca o persoană care ne cere să ne rugăm pentru o altă persoană să încerce să ne motiveze la mijlocire serioasă spunând: merită să ne rugăm pentru ea, este o persoană atât de bună!”. Alteori când ni se cere să ne rugăm pentru o persoană ne amintim sau ni se amintește binele pe care această persoană l-a făcut altora sau chiar și nouă personal. Nu este nimic greșit în a ne aminti binele făcut de cineva, ar trebui însă să nu uităm că cei care ne-au greșit și care nu sunt persoane atât de bune au mult mai multă nevoie de rugăciunile noastre.

Întâlnim situații în care cineva își mărturisește păcatul și dorește să fie susținut în rugăciunea lui de pocăință și întoarcere la Domnul. Evident este un lucru care trebuie făcut. Este însă și mai de dorit să ne rugăm pentru cei care nu simt niciun fel de vinovăție. Cere-I Domnului să lucreze în viața lor conștientizarea păcatului. Roagă-te, de asemenea, pentru cei care știu în sinea lor că sunt vinovați dar nu vor admite lucrul acesta și nu îl vor mărturisi.  Poate că sunt mândri, poate că le este rușine sau poate că experimentează o bucurie deformată și bolnăvicioasă în vinovăția lor. Cere-I lui Dumnezeu să lucreze în viața lor. (Guigo I: Meditations)

Un răspuns personal

Doamne, ne-ai învățat să ne rugăm pentru dușmanii noștri. Ne ceri să iertăm când ni se greșește și să mijlocim pentru cei care ne persecută. Ce listă de rugăciune ne-ai întocmit, Doamne! Recunosc că mă rog cu drag pentru cei dragi mie. Te rog, învăță-mă să mă rog pentru cei care au nevoie de rugăciunile mele, indiferent de modul în care se raportează ei la mine. Așa cum ai făcut Tu când Te-ai rugat pentru noi.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.