Dumnezeu în conversațiile noastre obișnuite

16 august

Dumnezeu în conversațiile noastre obișnuite

„Căci din cuvintele tale vei fi achitat şi din cuvintele tale vei fi condamnat”. (Matei 12:37)

Uneori, doctorii diagnostichează pacienții analizând cu atenție limba lor. În același fel, limba poate semnala starea sufletului. De exemplu, când suntem pasionați de Domnul nostru, limba va semnala acest lucru prin menționarea reverențioasă a lui Dumnezeu chiar în conversațiile obișnuite. La fel cum albinele își folosesc limbile lor minuscule pentru a extrage mierea și nimic altceva, la fel limba noastră ar trebui să fie mereu dulce din pricina laudelor pe care le aducem Domnului nostru.

Să fim însă foarte atenți. Menționarea lui Dumnezeu trebuie făcută cu respect și apreciere. Dumnezeu nu trebuie menționat pentru a ne etala spiritualitatea. Când ne referim la Domnul, trebuie să o facem cu umilință și iubire. Când din felul în care vorbim despre Domnul nostru reiese dragostea noastră pentru El, răspândim dulceața devoțiunii pure în jurul nostru. Roagă-L pe Domnul să folosească aceste conversații ca pe o rouă sfântă pentru sufletul acelora care te aud. Fie aceste conversații să îi inspire pe cei din jurul tău. (Francisc de Sales: The Devout Life)

Un răspuns personal

Doamne, de multe ori am vorbit despre Tine și credință neglijent. Te rog să îmi acorzi iertarea Ta. Te rog să mă înveți să vorbesc despre Tine într-un fel prin care să arăt iubire și respect dar și să îi inspir pe alții la a Te căuta.[1]


[1]Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.