15 august
Rugăciunea în vremea necazului
„Să te asculte Domnul în ziua necazului.” (Psalmul 20:1)
Cei care cunosc cu adevărat puterea rugăciunii au învățat despre ea din experiența lor personală. Este important să ne rugăm în vreme de nevoi. Ori de câte ori m-am rugat cu pasiune am fost auzit, ba chiar am primit mai mult decât am cerut. Au fost și întârzieri, dar, în cele din urmă, răspunsul a venit.
Rugăciunea adevărată este eficientă, are putere. Dumnezeu primește cu bucurie rugăciunile noastre. Nu există motive întemeiate pentru a înceta să ne rugăm. Cunoscând și crezând promisiunile Lui, ne putem ruga cu convingerea că Dumnezeu aude și răspunde.
Dumnezeu așteaptă să ne rugăm în ziua necazului nostru. Uneori, El se ascunde pentru o vreme și va trebui să insistăm. Să ne amintim cuvintele lui Cristos: „cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide” (Matei 7:7). Dacă căutăm fața lui Dumnezeu, trebuie să batem și apoi să mai batem încă o dată.
Vremurile de nevoi ne vor învăța să ne rugăm. Rugăciunea formală, rostită în locuri publice, este de multe ori vorbărie goală. Un om al rugăciunii a spus că Dumnezeu nu ia în serios rugăciunea noastră, până când nu o luăm noi primii. Să ne amintim cuvintele lui Iacov: „rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Rugăciunea fierbinte a celui drept este foarte puternică”. (Martin Luther: Table Talk)
Un răspuns personal
Știu că ar trebui să mă rog neîncetat. Știu că ar trebui să Îți aduc mulțumiri pentru multele binecuvântări și să mijlocesc pentru nevoile altora. Recunosc că rugăciunea este muncă grea. Îți sunt recunoscător pentru naturalețea cu care mă rog în vremuri de necaz. Aceste vremuri au îmbunătățit considerabil viața mea de rugăciune. Mulțumesc.[1]
[1]Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.