Rugăciune pentru un prieten

10 august

Rugăciune pentru un prieten

„Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul. Dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice!” (Eclesiastul 4:10)

Nu ar trebui să așteptăm ca prietenii noștri să ne ceară sprijinul în rugăciune. Acest lucru ar trebui să se întâmple deja, în mod natural.

Atunci când te rogi pentru un prieten, cere-I Domnului să îl înzestreze cu toate acele calități care îl fac destoinic pentru chemarea sa. Roagă-te ca Dumnezeu să îl folosească în planul Său ca pe o unealtă valoroasă și să privească spre el ca spre o jertfă de miros plăcut.

De asemenea, roagă-te ca Domnul să facă din relația voastră de prietenie o întovărășire biblică, descrisă și în versetul de mai sus, în care fiecare, „dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul”.  

 „Prietenul adevărat iubeşte oricând, şi-n nenorocire ajunge ca un frate” (Proverbe 17:17). Este bine să închei o astfel de rugăciune cerându-I lui Dumnezeu să facă din tine un prieten autentic; unul care iubește în orice vreme, care zidește și ridică la nevoie și care Îl pune pe Dumnezeu în centrul prieteniei sale. (Teresa de Avila: Viața)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să mă rog pentru prietenii mei și să fiu eu însumi un adevărat prieten! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.