Luptând lupta cea bună

11 august

Luptând lupta cea bună

„Aşa vă vorbeşte Domnul: Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.” (2 Cronici 20:15)

Luptă cu determinare. Nu-ți găsi scuze în natura noastră umană slabă. Când puterea te părăsește cere-I Domnului să ți-o înnoiască. Cu siguranță nu va refuza cererea ta. Chiar și atunci când dușmanii sunt mai mulți și mai puternici, dragostea lui Dumnezeu este infinit mai mare; îngerii Lui mult mai numeroși și mai puternici.

Nu descuraja nici atunci când ți se pare că vei fi culcat la pământ sau când ți se pare că acest conflict te va însoți pe tot parcursul vieții. Nu descuraja nici când simți amenințarea unor pericole iminente. Adu-ți aminte că nici puterea, nici viclenia dușmanilor nu te pot răni fără permisiunea Aceluia pentru a Cărui onoare porți această bătălie. Dumnezeu este încântat când ducem aceste bătălii și chiar ne îndeamnă să le purtăm.

El nu va îngădui dușmanilor noștri spirituali să își ducă planurile la îndeplinire. El va lupta de partea noastră. Mai repede sau mai târziu El te va încorona ca victorios.

Domnul ne cere să ne apărăm cu curaj. Chiar dacă suntem răniți, suntem chemați să nu punem armele jos sau să părăsim câmpul de luptă.

Acest război spiritual este inevitabil. Fie luptăm, fie murim. Dușmanii sufletului sunt fioroși și nu renunță. În această luptă nu există armistițiu. (Lawrence Scupoli: The Spiritual Combat)

Un răspuns personal

Doamne, am primit armura și am fost trimis în mijlocul luptei spirituale. Totul în jur arată ca un adevărat câmp de război. În jurul meu unii sunt răniți sau pe moarte. Pericolele sunt mari și multe. Nu mă simt în stare, nu mă simt pregătit dar știu că trebuie să port această luptă. Te rog, dă-mi ajutor. Te rog, luptă împreună cu mine. Te rog, luptă pentru mine.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.