O rugăciune deosebită

7 august

O rugăciune deosebită

„Grăbeşte, Dumnezeule, de mă izbăveşte! Grăbeşte de-mi ajută, Doamne!” (Psalmul 70:1)

Acest verset se potrivește oricărei situații sau stări pe care o experimentăm. Este asemenea unei rugăciuni pe care o putem rosti în orice încercare sau ispită. Versetul este o chemare, un strigăt către Dumnezeu, prin care I se recunoaște autoritatea și puterea. Cel ce se roagă astfel își admite slăbiciunea, își proclamă credința în puterea lui Dumnezeu, așteaptă cu smerenie răspunsul Domnului și se încrede pe deplin în purtarea Sa de grijă.

Acest verset este un mijloc puternic de apărare. Este asemenea unui scut ori unei armuri. E antidotul disperării pentru sufletele care se scufundă în apele anxietății. Cuvintele versetului ne amintesc de grija constantă a Domnului. Pe cel fericit și fără griji îl ajută să nu cadă în capcana ingâmfării. Ne amintește tuturor de faptul că ceea ce avem se datorează protecției Sale divine.

Putem folosi acest verset indiferent de starea spirituală în care ne aflăm. El ne amintește că avem nevoie de intervenția lui Dumnezeu atât în bogăție cât și în suferință; atât în bucurie cât și la necaz. Natura noastră fragilă nu poate rezista niciunei situații fără ajutorul lui Dumnezeu.

Atunci când ne ispitește un gând sau o poftă ascunsă, putem striga către Domnul: „Grăbeşte, Dumnezeule, de mă izbăveşte! Grăbeşte de-mi ajută, Doamne!”. Poate nu ne putem concentra atunci când citim din Biblie; poate suferim ne insomnie; poate suntem ispitiți de mânie, egoism, gânduri murdare, de mândrie, de o atitudine critică etc. Pentru a opri aceste tentații ale diavolului, putem striga către Domnul: „Grăbeşte, Dumnezeule, de mă izbăveşte! Grăbeşte de-mi ajută, Doamne!”.

Roagă-te folosind acest verset în orice împrejurare. În vremuri tulburi, cere-I Domnului izbăvire. În prosperitate, cere-I Domnului, prin acest verset, siguranța care nu se bazează pe forțele proprii și pe mândrie. Meditează la această rugăciune în orice circumstanță. Orice sarcină ai avea de îndeplinit, oriunde ai călători, păstrează aceste cuvinte în mintea ta și fă din ele rugăciunea sufletului tău. (John Cassian: Conferința zece asupra rugăciunii)

Un răspuns personal

Doamne, indiferent de natura situației în care mă aflu, ajută-mă să caut sprijinul Tău. Fie că sunt în disperare sau în confort, vreau să apelez mereu la Tine! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.