Unicitatea dimineții

6 august

Unicitatea dimineții

„Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!” (Plângerile lui Ieremia 3:22-23)

În discuțiile despre timpul personal de părtășie, mulți creștini recunosc faptul că dimineața este cea mai prielnică parte a zilei pentru devoțiune.

Este benefic pentru suflet și trup să mergi seara la culcare suficient de devreme încât să poți fi treaz în zorii zilei. Dimineața este cel mai luminos, plăcut și revigorant moment al zilei.  

Dimineața ne inspiră laudă: răsăritul soarelui confirmă o nouă zi primită prin har; cântul păsărilor ne îndeamnă la închinare; lumina care alungă, treptat, întunericul ne amintește de modul în care Dumnezeu a luminat viețile și inimile noastre.

De asemenea, este important să încredințăm ziua respectivă în mâna Domnului încă de la începutul ei, și să ne pregătim pentru acea zi prin rugăciune și Cuvânt. Trezitul devreme este bun, așadar, atât pentru sănătate cât și pentru sfințire. (Francis de Sales: Viața devotată)  

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să îmi organizez timpul cu înțelepciune. Decât să amân sarcini pe timpul nopții, ajută-mă să mă odihnesc suficient, astfel încât să-mi încep ziua cu Tine. Vreau să fac din Tine prioritatea mea, chiar și în acest fel. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.