Răspunsul potrivit

3 august

Răspunsul potrivit

„Voi nu v-ați împotrivit încă până la sânge în lupta împotriva păcatului.” (Evrei 12:4)

Atunci când te simți copleșit de suferințele prin care treci, gândește-te la alți oameni care au avut parte de încercări mult mai grele. În felul acesta, vei învăța să fii mulțumitor iar povara ți se va ușura. Și chiar dacă ai o cruce greu de purtat, încearcă să o porți fără șovăială.

Nu spune: „Nu mai suport! Nu mi se cere să suport așa ceva! Persoana aceasta m-a rănit profund și m-a acuzat de lucruri neadevărate”. O astfel de reacție este copilăroasă. Ea se concentrează asupra persoanei care te-a ofensat și asupra rănii pe care ți-a cauzat-o. Într-o situație de genul acesta, roagă-te să poți răspunde cu blândețe și răbdare.

Răbdarea autentică nu se manifestă numai față de un grup restrâns de persoane, ci este răspunsul pe care îl avem necondiționat. Blândețea nu ține cont de sursa problemei, dacă vine din partea unui om superior, egal sau inferior; dacă vine din partea unei persoane evlavioase ori din partea unui om păcătos.

Indiferent de natura situației cu care te confrunți, fii blând și plin de pace. Ia orice încercare cu mulțumire, știind că orice suferință prin care treci în Numele Domnului va fi răsplătită. Dacă vrei să ieși victorios din orice bătălie spirituală, pregătește-te din timp! Fără luptă nu poți cultiva răbdarea, iar fără suferință pământească nu poți primi cununa în cer. (Thomas à Kempis: Imitarea lui Hristos)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să ies victorios din orice încercare! Dă-mi puterea de a fi răbdător și înțelept chiar și în situațiile mai dificile. Ajută-mă să Îți urmez exemplul și să fiu blând și smerit! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.