O viață echilibrată

4 august

O viață echilibrată

„«Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta. »” (Luca 22:31-32a)

Păcătoși fiind, suntem deseori cernuți prin sită, asemenea grâului. Lumea aceasta ne atrage în multe direcții, astfel că ne este greu să fim constanți. Hristos este Singurul care poate aduce o schimbare în viața noastră. Ca și creștini, trebuie să ne concentrăm mintea și inima asupra lucrurilor cerești. Acest lucru ne va ajuta să avem o viață echilibrată.

Prioritățile noastre sunt dictate de timpul pe care îl petrecem în fiecare activitate. Dacă ești interesat de bani, putere, glorie sau violență, în timp, viața ta se va concentra numai asupra acestora. Ce îți captează interesul? Hainele? Bârfa? Glumele murdare? Poate somnul îndelung? Lanțurile care te leagă de acest pământ sunt diverse. Dacă nu opui rezistență acestor tentații, ele te vor împiedica să îți îndrepți gândurile către Dumnezeu.

Imginează-ți o casă în flăcări. Câțiva oameni aleargă afară din casă, îngroziți. Și-au lăsat toate lucrurile în urmă, pentru a-și salva viețile. Alții sunt încă înăuntru și încearcă să recupereze piese de mobilă și alte obiecte prețioase. Ei se reîntorc în clădire de câteva ori, pentru a salva cât mai multe lucruri. Între timp, unii dintre ei pier în acele flăcări necruțătoare.

Este la fel cu cei care se află pe un vas, când acesta se scufundă. Aceia care încearcă din răsputeri să salveze cât mai multe posesiuni deseori ajung să piară odată cu ele. Cei care își concentrează energia pe a înota, au șanse să supraviețuiască. (Pseudo-Macarius: Predici)  

Un răspuns personal

Doamne, Te rog să-mi dai discernământ! Vreau să acord interes numai lucrurilor de valoare. Ajută-mă să nu-mi leg inima de lucruri pământene. Leagă-mi inima de cer și lipește-mi sufletul de Tine! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.