O dragoste puternică

29 iulie

O dragoste puternică  

„Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?” (Matei 10:29)

Suntem chemați să îi iubim pe toți cei din jurul nostru, dar trebuie să înțelegem că nu îi putem ajuta pe toți. Lumea e mare, oamenii sunt mulți și diverși. Dar cu siguranță îi putem ajuta și le putem fi alături celor apropiați nouă.

Un lucru este sigur: dorința noastră este să Îl glorificăm pe Dumnezeu cu cei din jurul nostru. Fie că oferim sau primim ajutor, scopul nostru este o relație cu Domnul Cristos.

Haideți să ne imaginăm bucuria fanilor atunci când se întâlnesc cu alți fani înfocați ai echipei favorite de fotbal. Aceștia se bucură împreună nu pentru ceea ce sunt ei, ci pentru ceea ce au în comun, pentru ceea ce iubesc. Cu cât sunt mai atrași de o echipă sau de o persoană faimoasă, fanii își doresc să transmită această atracție și celor din jur.

Este la fel și cu dragostea noastră pentru Dumnezeu. Dorința noastră este să Îl glorificăm cu cei din jur, să ne bucurăm împreună. Dragostea pentru Dumnezeu ne îndeamnă și ne ajută să îi iubim chiar și pe dușmanii noștri. Atunci când aceștia sunt departe de Dumnezeu, inima noastră este tristă.

Doar dragostea pentru Dumnezeu ar putea schimba relațiile dintre noi. Atunci când dușmanul nostru se va întoarce la Dumnezeu și Îl va iubi din toată inima, ne va iubi și pe noi. (Augustine: Doctrina creștină)

Un răspuns personal

Acum văd totul clar. Doar prin Tine putem să construim relații puternice cu cei din jur. Orice altceva în afară de Tine este temporar și superficial.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.