Revenirea Domnului

30 iulie

Revenirea Domnului  

„Căci omul nu-și cunoaște nici măcar ceasul, întocmai ca peștii prinși în mreaja nimicitoare și ca păsările prinse în laț; ca și ei sunt prinși și fiii oamenilor în vremea nenorocirii, când vine fără veste nenorocirea peste ei.” (Eclesiastul 9:12)

Ca și copii ai lui Dumnezeu, așteptăm cu nerăbdare revenirea Domnului. Așteptarea îndelungată uneori ne slăbește credința și ne alăturăm celor care s-au depărtat de Domnul.

Dumnezeu, prin măreția Sa, ne învață să avem credință și să perseverăm în credința noastră. Dar tot Dumnezeu este Cel ce ne testează credința. Doar cei care au trecut testul Domnului sunt vrednici de premiul ceresc și de ,,încoronare”. Așteptând venirea Domnului, crezând în lucruri pe care încă nu le-am văzut, experimentăm credința adevărată.

,,O, dacă n-aș fi încredințat că voi vedea bunătatea Domnului pe pământul celor vii!” (Psalmul 27:13). Este sufletul tău ancorat în credință? Crezi aceste cuvinte? Așteaptă-L pe Dumnezeu cu o inimă plină de credință.

Chiar dacă necazurile și greutățile acestei lumi ne împovărează, nu trebuie să ne panicăm. Dumnezeu va reveni pe pământ. Mântuitorul nostru a spus: ,,Iată, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui” (Apocalipsa 22:12). Prin aceste cuvinte, Dumnezeu dorește să ne încurajeze să fim răbdători și perseverenți în umblarea noastră cu El. (Guerric of Igny: Predici)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să aștept revenirea Ta plin de credință. Îmi doresc să fiu perseverent în umblarea mea cu Tine. Tată, întărește credința mea, cercetează-mi inima și nu mă lăsa să mă depărtez de Tine. Aștept revenirea Ta din toată inima.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.