Un nume bun

27 iulie

Un nume bun  

„În slavă și în ocară, în vorbire de rău și în vorbire de bine. Suntem priviți ca niște înșelători, măcar că spunem adevărul, măcar că spunem adevărul, ca niște necunoscuți, măcar că suntem cunoscuți, ca unii care murim și iată că trăim, ca niște pedepsiți, măcar că nu suntem omorâți; ca niște întristați și întotdeauna suntem veseli; ca niște săraci și totuși îmbogățim pe mulți; ca neavând nimic și totuși stăpânind toate lucrurile.” (2 Corinteni 6:8-10)

În viața noastră de creștini sunt momente în care reputația noastră și numele nostru sunt defăimate. Uneori, protejarea reputației prin orice mijloc poate să provoace mai mult rău decât bine. Sensibilitatea și dorința de-a ne apăra numele ne pot transforma caracterul încât vom deveni agresivi și dornici de ceartă.

Cum să reacționăm atunci când auzim comentarii negative la adresa noastră? Suntem chemați să ignorăm aceste comentarii negative și să ne păzim inima de indignare, de dorința răzbunării. Atunci când lăsăm furia și supărarea să pună stăpânire peste inima noastră, nu facem altceva decât să admitem adevărul acelor comentarii negative. Suntem stăpâniți de frică atunci când nu suntem siguri de viața, trăirea noastră cu Domnul. Creștinul ancorat în Dumnezeu și poruncile Sale nu se va lăsa influențat de comentarii negative.

Dacă reputația ta este în pericol în acest moment, nu descuraja. Dumnezeu a permis aceasta pentru a ne învăța smerenia sau pentru a ne ajuta să construim o reputație și mai bună.

Chiar dacă suntem chemați să ignorăm comentariile negative la adresa noastră, dacă suntem acuzați pe nedrept de păcate îngrozitoare nu trebuie să rămânem indiferenți. (Franis de Sales: O viață devotată)

Un răspuns personal

Doamne, învață-mă să reacționez atunci când numele meu este în pericol. Știu că doar părerea Ta contează cu adevărat. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.