Lucruri simple

22 iulie

Lucruri simple

„Și ne învață să renunțăm la lipsa de evlavie și la poftele lumești și să trăim în veacul de acum într-un mod cumpătat, drept și evlavios.” (Tit 2:12)

Știința este nesigură, plină de incertitudini, ambiguă. Filizofia, fizica, astrologia, geometria, toate aceste științe sunt lipsite de certitudine. Cei mai cunoscuți oameni de știință își trăiesc viața încercând să explice cauzele fenomenelor naturale, apariția curcubeului, plantele și cele mai adânci secrete ale oceanelor. Cei mai mulți dintre noi nu vom reuși să înțelegem toate explicațiile științifice.

Ca și creștini, suntem conștienți de prezența Duhului Sfânt în viața noastră, care ne luminează fiecare gând. Duhul Sfânt ne îndeamnă să trăim înțelept, să nu ne lăsăm captați de ,,poftele lumești” sau de învățături care ne pot îndepărta de adevăr. Duhul Sfânt ne cercetează inima și ne vorbește. Duhul Sfânt ne învață să ne depărtăm de orice lucru pământesc și lipsit de slava Lui.

Nu este greșit să recunoaștem că unele pasaje din Biblie sunt mai greu de înțeles. Dar acest lucru este spre binele nostru. Vom învăța să depunem efort și să ne străduim. Ca și creștini, trebuie să ne deprindem să fim mai perseverenți în părtășia noastră, să fim dornici să înțelegem tot ce are Scriptura pentru noi, să stăruim în rugăciune și să cerem ajutorul și sfatul celor din jur atunci când întâmpinăm dificultăți. (John Jewel: Sfânta Scriptură)

Un răspuns personal

Doamne, condu-ne Tu spre această întrebare esențială din viața unui creștin: La ce imi folosește să câștig toată lumea, dacă îmi pierd sufletul? Doamne, ajută-mă să nu mă depărtez de adevăr, să nu mă las captivat de învățături care îmi pot slăbi credința. Îmi doresc să înțeleg Scriptura și să fiu călăuzit de Duhul Sfânt. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.