Scopul vieții

21 iulie

Scopul vieții

„Lupul va locui la un loc cu mielul, leopardul se va culca lângă ied, vițelul, puiul de leu si tăurașul vor fi împreună.” (Isaia 11:6)

Cum putem reuși în alergarea noastră pe acest pământ? Cum ne concentrăm viața din nou asupra scopului pentru care am fost creați? Cum putem să ne trăim viața astfel încât să aducem glorie lui Dumnezeu și să slujim pe cei din jur? Doar prin credință.

Chiar acum, în acest moment trebuie să îți amintești care e scopul tău în viță. Această schimbare va avea loc când vom crede în totalitate în Dumnezeu; Domnul va lucra în viața noastră atât cât credința noastră Îi va permite. ,,După ce a intrat în casă, orbii au venit la El. Și Isus le-a zis: «Credeți că pot face lucrul acesta?» «Da, Doamne!», I-au răspuns ei. Atunci S-a atins de ochii lor și a zis: ,,Facă-vi-se după credința voastră!”. (Matei 9:29)

Ne-am îndepărtat de planul pe care Domnul îl are cu viața noastră, să Îl slujim pe El și pe cei din jur. Din păcate, am devenit egoiști, ne gândim doar la binele nostru, iar acest comportament ne distruge pe noi, îi distruge pe cei din jur și întristează fața Domnului.

Dumnezeu a întocmit planul Său ,,ca să-l aducă la îndeplinire la îndeplinirea vremurilor, spre a-Și uni într-unul în Hristos toate lucrurile: cele din ceruri și cele de pe pământ” (Efeseni 1:10). Dumnezeu a murit pentru noi, pentru a ne ajuta să ne schimbăm. Dacă credem cu adevărat în iubirea fără margini a Domnului, gândirea și faptele noastre vor fi schimbate, influențate de această iubire. Vom reuși din nou să iubim cu adevărat pe cei din jur, să îi slujim și să ne sacrificăm pentru ei. Doar credința absolută ne poate ajuta să ne concentrăm din nou pe adevăratul scop al vieții noastre. (Martin Bucer: Învățătură în iubirea creștină)

Un răspuns personal

Doamne, mă iubești atât de mult. Ajută-mă să-mi trăiesc viața conform planului și scopului Tău cu mine. Doamne, ajută-mă să îi iubesc pe cei din jur și să fiu gata să îi slujesc. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.