Rugăciunea intimă

23 iulie

Rugăciunea intimă  

„Ci tu, când te rogi, intră în camera ta, încuie ușa după tine și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns, iar Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti.” (Matei 6:6)

Rugăciunea plăcută Domnului este rugăciunea făcută dintr-o inimă smerită. Atunci când ne rugăm, suntem îndemnați să evităm mândria sau lauda. Admirația celor din jur nu trebuie să fie scopul nostru. Trebuie să învățăm să ne rugăm cu adevărat. În unele momente ale vieții, sufletul nostru are nevoie de sprijin în rugăciune. Nu este nimic greșit să avem un grup de rugăciune și împreună cu alți credincioși să Îl lăudăm pe El și să mijlocim pentru nevoile noastre.

 Dar în unele momente din viața noastră, avem nevoie de un loc ,,secret” de rugăciune, un loc liniștit, ferit de privirea celor din jur. În acest loc intim putem să ne exprimăm deschis înaintea Domnului. Această rugăciune intimă cu Dumnezeu ne va ajuta să fim smeriți. Roagă-te cu îndrăzneală! Dumnezeu Își dorește să asculte rugăciunea ta. El ne-a promis că ne va asculta rugăciunile, dar nu pentru că suntem noi vrednici, ci pentru că El este plin de bunătate.

Rugăciunea adevărată este plină de curaj și ne oferă liniște. (William Tyndale: Prezentarea Predicii de pe munte)

Un răspuns personal

Doamne, luminează-mă și îmbărbătează-mă. Îmi doresc să ascult șoapta Ta, să simt prezența Ta în rugăciune. Doamne, ajută-mă să mă rog cu îndrăzneală și curaj. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.