Rugăciuni

20 iulie

Rugăciuni  

„El i-a zis: «Bine, rob bun, fiindcă ai fost credincios în puține lucruri, primește cârmuirea a zece cetăți»”. (Luca 19:17)

În viața de creștin este important să ne deprindem să facem rugăciuni scurte, dar frecvente. Exprimă-ți aprecierea față de frumusețea pe care Dumnezeu a creat-o. Cere-I ajutor. Roagă-L să te îndrume. Îndreaptă-ți privirea spre crucea Lui. Fii recunoscător pentru bunătatea și iubirea pe care ți le arată în fiecare zi. Predă-ți viața și sufletul în mâna Lui în fiecare zi.

Aceste rugăciuni scurte, dar frecvente și personale, pot schimba relația ta cu Dumnezeu, Vei începe să ai o relație personală și frumoasă cu Creatorul tău. Atunci când Îl iubim pe El cu adevărat, gândul nostru va fi mereu îndreptat spre El.

Într-o seară liniștită, cu cerul înstelat, un creștin privea stelele reflectându-se în apă. În acele momente a rostit o scurtă rugăciune: ,,Doamne, așa cum stelele cerului se reflectă pe pământ, așa ajută-mă să reflect dragostea Ta”. Un alt creștin, privind apa curgătoare a râului s-a rugat astfel: ,,Harul Domnului curge peste noi plin de bunătate și îndurare asemenea acestui râu”. Privind o mamă cum își îmbrățișează copiii, un creștin s-a rugat: ,,Doamne, păstrează-ne pe toți sub aripa Ta ocrotitoare”.

Aceste rugăciuni scurte, născute din viața de zi cu zi, sunt esențiale. Fără aceste rugăciuni totul este lipsit de sens, munca este o corvoadă și odihna este pierdere de vreme. Aceste rugăciuni ne pot schimba ziua, viața și relația cu Dumnezeu. (Francis de Sales: O viață devotată)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să mă deprind să înalț rugăciuni în fiecare moment. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.