Temelia iubirii

19 iulie

Temelia iubirii  

„Să nu te răzbuni și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul.” (Leviticul 19:18)

Iubește-te pe tine, dar nu fi condus de îngâmfare și mândrie, ci înțelege că Dumnezeu te-a creat și El este sursa iubirii.

Isus a spus ,,Să iubești Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău” (Matei 22:37). Toată viața noastră, fiecare gând și fiecare preocupare trebuie să fie centrate spre Domnul. Atunci când El a spus ,,toată inima, tot sufletul, tot cugetul”  ne-a cerut să Îi dedicăm Lui fiecare părticică din viața noastră.  

Dacă un alt lucru ne atrage atenția și dragostea, suntem chemați să ne reorientăm spre El. O iubire totală pentru Dumnezeu ne va ajuta să ne iubim și aproapele. De dragul Domnului, îi vom iubi pe cei din jur. Nu putem oferi iubire celor din jur atâta timp cât nu Îi dedicăm întreaga noastră viață și iubire Lui. (Augustin: Doctrina creștină)   

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să îi iubesc chiar și pe cei greu de iubit. Ajută-mă să ofer îndurare și har și celor care nu merită. Învață-mă să iubesc așa cum iubești Tu. Ajută-mă să văd în fiecare persoană, bună sau rea, creația Ta. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.