Despre facerea de bine

18 iulie

Despre facerea de bine  

„Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poți s-o faci. Nu zice aproapelui tău: «Du-te și vino iarăși, îți voi da mâine», când ai de unde să dai.” (Proverbele 3:27-28)

Când faci un dar unei persoane care este în nevoie, lasă ca zâmbetul de pe fața ta și cuvinte calde de apreciere și încurajare să preceadă înmânarea darului. Când faci așa, darul oferit pentru sufleul celui ajutat este mai bine primit și mai prețuit decât darul pentru nevoia trupească.

Sunt și alte moduri de a ajuta:

Când cineva este umilit în public tu, cel care Îl porți pe Dumnezeu mereu în inimă, rostește un cuvânt de apărare. Creatorul va veni în ajutorul tău.

Când cineva este neîndreptățit, apără-l cu cuvintele tale. Hristos te va susține.

Când vecinul tău are nevoie de ajutor, ajută-l. Mâna Domnului va însoți mâna ta. (Isaac al Siriei, Scrieri)

Un răspuns personal

Tată, au fost momente în care am ajutat cu fața tristă și cu părere de rău în inimă. Te rog, iartă-mă. Tată, au fost momente în care am ajutat cu fața senină și cu inima plină de Tine. A fost special. Mulțumesc ca mi-ai făcut parte de acest har! Tată, când vor veni alte oportunități să ajut, ajută-mă, Te rog, să o fac exact cum ai făcut Tu când ai trăit printre noi! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.