Rugăciune înainte de servirea mesei

12 iulie

Rugăciune înainte de servirea mesei  

„Pâinea noastră cea de toate zilele dăne-o nouă astăzi”.  (Matei 6:11)

Înainte de servirea mesei, putem și trebuie să ne rugăm. Iată un model:

Felul în care Tu lucrezi, Doamne, este întotdeauna minunat, Creator al cerului și al pământului. Tu susții viața cu hrană. Cât de minunat este că susții cu hrană atâtea creaturi! Cum spune Scriptura: „Ochii tuturor se îndreaptă cu nădejde către Tine, iar Tu le dai hrana la vreme. Îţi deschizi mâna şi saturi după dorinţă tot ce are viaţă.” (Ps.145:15-16)

Tată, mulțumesc pentru hrana aceasta și Te rog să întărești trupul meu prin ea.

Tu ne împarți hrana cu atâta dragoste. Ne dăruiești atâtea daruri bune ca să ne folosim de ele. Pentru că Tu ești sfânt, tot ce vine de la Tine este curat. Ajută-mă să nu folosesc greșit aceste daruri.Te rog, nu lăsa ca ceea ce Tu ai intenționat ca hrană pentru trupul meu să devină otravă pentru suflet.

Doresc ca hrana pe care mi-o dai să o folosesc și să nu abuzez de ea. Ceea ce Tu ai vrut să-mi fie de folos să nu devină ceva ce mă rănește. (John Bradford: Meditații zilnice)

Un răspuns personal

Mă gândesc o clipă, Doamne, ce mare e puterea cu care ne-ai creat. Mă gândesc o clipă la ce mare e înțelepciunea cu care ne susții viața. Uimit, Îți mulțumesc pentru atâtea daruri bune. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.