Comete și stele

11 iulie

Comete și stele

„Tot aşa sunt trupuri cereşti şi trupuri pământeşti, dar alta este strălucirea trupurilor cereşti şi alta a trupurilor pământeşti. Alta este strălucirea soarelui, alta strălucirea lunii şi alta este strălucirea stelelor; chiar o stea se deosebeşte în strălucire de altă stea”. (1 Corinteni 15:40-41)

Când ești pus să alegi între diferite virtuți, alege să practici cele din categoria excelenței și nu pe cele din categoria obișnuitului. Cometele pot părea mai mari decât stelele și ne atrag ușor atenția. Cu toate acestea, mărimea lor nu este nici pe departe ca a unei stele. Cometele par mai mari pentru că sunt mai aproape de noi. De asemenea, cometele sunt compuse din material inferior celui din care stelele sunt făcute.

Unele discipline spirituale sunt practicate de cei mai mulți, pentru că sunt accesibile. De obicei au de-a face cu partea noastră fizică, cum ar fi postul sau purtarea unor haine specifice oamenilor religioși.

Alege, însă, acele virtuți care sunt mai puțin populare. Cele mai bune nu sunt și cele mai spectaculoase. (Francis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Așa cum o carte nu trebuie judecată după coperți, nici eu nu ar trebui să judec domeniul spiritual după aparențe. Uneori, când cred că fac ceva măreț pentru Tine, de fapt nu fac mare lucru. Alteori, când cred că ceea ce fac este fără sens și e pierdere de timp, Tu transformi acel lucru în ceva măreț.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.