Culmi și văi

10 iulie

Culmi și văi

„Ai văzut pe robul Meu Iov?”  (Iov 1:8)

Așa cum trupul nostru este îmbrăcat cu haine, carnea acoperită cu piele, oasele cu carne și inima acoperită de toate acestea, tot așa și noi suntem înconjurați de bunătatea lui Dumnezeu. Dumnezeu din ceruri ne iubește și dorește ca sufletul nostru să se lipească tare de El.

Ne este de folos să experimentăm atât culmile cât și văile. Domnul vrea ca noi să fim siguri că EL este cu noi și în vremuri bune și în vremuri rele. Pentru propriul nostru bine spiritual uneori suntem lăsați la propria noastră mână și să experimentăm, deși suferim în mod groaznic. Atât momentele de fericire cât și cele de suferință sunt expresii ale iubirii Lui. Dintre toate durerile care conduc spre mântuire, cea mai mare este să vezi că persoana iubită suferă.

Fiecare om experimentează atât vremuri de împlinire cât și vremuri de necaz. Este necesar pentru noi să experimentăm căderea. Dacă nu ni s-ar întâmpla să cădem, am avea o părere total greșită despre noi înșine. Fără căderi, nu am înțelege că nu putem ajunge atât de jos încât dragostea Lui să nu ne poată ajunge. Prin căderi ajungem să pricepem că dragostea Lui pentru noi este fără margini. Nimic din ce facem nu o poate distruge.

O mamă își poate lăsa copilașul să cadă, pentru propriul lui bine. Dragostea ei însă nu îl va lăsa să se distrugă. Dumnezeu dorește ca și atunci când acționăm ca un copil să alergăm la El pentru milă. Când nu simțim ușurare imediat, știm că El acționează ca o mamă înțeleaptă.  Este bine pentru suflet să fie adus în situații în care plânge. Aceste situații sunt îngăduite cu milă și compasiune. (Julian de Norwich: Revelații ale dragostei divine)

Un răspuns personal

Doamne, mi-ar plăcea să fiu scutit de orice durere, însă ea oricum vine la mine. Uneori e durere fizică, alteori e emoțională. Se întâmplă să am parte și de durere intelectuală și spirituală. Ajută-mă să știu că niciodată nu sunt departe de iubirea Ta, indiferent de cât de groaznice sunt circumstanțele. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.