Hristos ca Prieten

9 iulie

Hristos ca Prieten

„Voi sunteţi prietenii Mei dacă faceţi ce vă poruncesc Eu”. (Ioan 15:14)

Viața fără Domnul este asemenea unei grădini fără nicio protecție în fața soarelui arzător. Este nebunie curată să ne dorim ceva ce intră în conflict cu Domnul Isus. Ce îți poate oferi lumea aceasta fără Isus? Absența Lui este iad; prezența Lui, paradis. Dacă Domnul este de partea noastră, avem protecțiea asigurată în fața oricărui dușman. Oricine  L-a descoperit pe Domnul, a găsit cea mai mare comoară a vieții. El este binele cel mai mare al vieții noastre. Să nu Îl ai sau să nu Îl prețuiești este cea mai mare pierdere a vieții. Viața fără Isus este sărăcie lucie.

Ca să trăim aproape de El trebuie însă să ne dezvoltăm abilitățile. Practică smerenia și duhul liniștit și vei simți prezența Lui cu tine. Practică pioșenia și liniștirea și Domnul Își va face loc în tine.

Fă-ți prieteni. Iubește-i cu drag, dar arată iubire specială Domnului Isus pentru ceea ce este. Pe ceilalți iubește-i din pricina Lui. Din pricina Lui iubește-i și pe vrășmași și roagă-te pentru ei. Cere-I Domnului să-i aducă la cunoașterea lui Dumnezeu și la iubirea de El.

Când descurajarea și neplăcutul va invada viața ta, nu te lăsa descurajat și înfrânt. Stai tare în Domnul și îndură tot ceea ce aduce glorie Domnului. După iarnă vine primăvara, după noapte vine ziua, după furtună se așază din nou calmul. (Thomas à Kempis: Imitarea lui Hristos)

Un răspuns personal

Doamne, tind mereu să mă ascund de Tine. NU mă simt vrednic de compania Ta. Tu vii însă spre mine fără nicio ezitare. În loc să mă culci la pământ mă ridici. Aproape de Tine mereu descopăr că sunt acceptat, iertat, iubit necondiționat. Ce prieten! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.