Adevărata întrebare

8 iulie

Adevărata întrebare

„Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care la-ți moștenit de la părinţii voştri”. (1 Petru 1:18)

Nu întreba dacă un anumit lucru sau o anumită experiență este plăcută. Întreabă dacă acel lucru sau acea experiență este vrednică de iubire. Întreabă-te dacă trebuie să depinzi de acel lucru.

Cum să găsești răspunsul? Gândește-te dacă există argument sau text biblic în acest sens. Există vreun exemplu biblic care te poate lumina?

Putem spune dacă ceva este făcut din aur. Dar cum putem ști dacă merită iubirea noastră? A fi de aur e una; a fi vrednic de iubirea noastră este cu totul altceva.

A dori și a cheltui pentru mâncăruri și îmbrăcăminte de lux este ca și cum ai vopsi lemnele pentru foc. Lucrurile acestea trebuie tratate ca și consumabile. Hainele te protejează de frig indiferent de marcă. Hrana obișnuită îți va potoli foamea. Dorește ce este bine pentru sufletul tău. (Guigo I: Meditații)

Un răspuns personal

Tată, Te rog, repară-mi dorințele. Văd lucruri atrăgătoare și aud sunete ispititoare. Sunt peste tot în jurul meu. De multe ori fac alegeri greșite. Ajută-mă  să doresc ce este mai bine pentru sufletul meu. Te rog, vorbește mai tare decât furtuna pasiunilor mele. Dă-mi har să Te pot urma. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.