Rugăciunea de dimineață

7 iulie

Rugăciunea de dimineață

„Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa, eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept”. (Psalmul 5:3)

Există câteva rugăciuni scurte, dar de folos pentru noi. Una dintre aceste rugăciuni este cea de dimineață. Este un mod bun de pregătire pentru activitățile zilei. Iată cum ar trebui să se desfășoare:

Începe prin a-L adora pe Dumnezeu cu toată inima. Mulțumește-I că te-a ocrotiti în timpul nopții. Recunoaște că și ziua aceasta îți este dată ca o oportunitate de a te pregăti pentru eternitate.

Gândește-te la oportunitățile de a-L sluji pe El. Gândindu-te la activitățile zilei, unde crezi că este posibil să te întâmpine ispite? Crezi că există posibilitatea să te înfurii sau să rostești cuvinte nepotrivite? Este important să fii hotărât să nu risipești ocaziile de slujire, ci din contră, să le folosești ca pe un mod de a crește devotamentul inimii tale pentru El. De aceea, pregătește-te să eviți, să reziști și să învingi aceste ispite.

Nu te mulțumi cu hotărârea de a învinge, ci fă planuri concrete în acest sens. De exemplu, dacă știu că azi voi avea o întâlnire cu o persoană mânioasă, sigur că voi decide să nu reacționez într-un mod similar și să produc răni acelei persoane. Dar chiar mai mult decât atât, planific să folosesc anumite cuvinte, un anumit ton sau chiar să rog pe altcineva să mă ajute în această întâlnire. Dacă apoi am programată o vizită la o persoană bolnavă, planific să fac vizita în cel mai potrivit moment și mă gândesc la o mică atenție pe care să o iau cu mine.

Cu smerenie, admite înaintea lui Dumnezeu că nu poți face nimic din cele planificate pentru ziua în curs cu propria-ți putere. Adu planurile tale înaintea Lui, cere-I Lui să fie implicat în planurile zilei. Acest mod de a te ruga dimineața trebuie făcut cu eficiență, înainte de a te copleși activitățile zilei. Domnul îți va binecuvânta ziua. (Francis de Sales: Viața Devotată)

Un răspuns personal

Doamne, aduc înaintea Ta inima mea nespus de rea și înșelătoare. Cu ajutorul Tău, am făcut câteva planuri bune pentru azi. Dar sunt prea slab să le duc la îndeplinire. Dă-mi binecuvântarea Ta prin Hristos pe care doresc să Îl onorez și căruia Îi dedic această zi și pe cele câte au mai rămas din viața mea. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.