Sărutul

5 iulie

Sărutul

„Salutaţi-vă unul pe altul cu o sărutare sfântă!” (Romani 16:16)

Putem vorbi despre sărut fizic, spiritual și intelectual.

Sărutul fizic implică, desigur, atingerea fizică a buzelor. Sărutul spiritual este uniunea dintre două suflete. Sărutul intelectual este o infuzie de har din partea lui Dumnezeu.

Sărutul fizic este nepotrivit înafara situației când este acordat ca semn al împăcării dintre doi dușmani care devin prieteni, sau când însoțește salutul de revedere după o perioadă lungă de despărțire, sau când însoțește primirea caldă a musafirilor, și desigur, ca semn al iubirii între mire și mireasă, soț și soție.

Un sărut spiritual este sărutul a doi prieteni care nu au nevoie de contact fizic. Inimile lor sunt pline de iubire. Sufletele lor se întâlnesc. Ei trăiesc în pace și armonie, după cum spune Scriptura: „Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” (Psalmul 133:1) (Aelred of Rievaulx: Prietenia Spirituală)

Un răspuns personal

Tată, Te rog nu mă lăsa să îmi găsesc plăcerea în nelegiuire. Ajută-mă să prețuiesc mai mult puritatea și cumpătarea. Dă-mi, Te rog, harul de a accepta corectarea și de a respinge lingușirea. Doresc ca prieteniile mele să izvorască dintr-o apreciere tot mai mare pentru virtuțile pe care le dorești în mine. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.