Boală și sănătate

4 iulie

Boală și sănătate

„Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte şi slava Domnului te va însoţi”. (Isaia 58:8)

Există un singur cuvânt care însumează tot ceea ce cauți, tot ceea ce dorești. Acest cuvânt reprezintă, de asemenea, tot ce ai pierdut. Cuvântul este Isus. Nu mă refer la Isus pictat pe vreun zid sau scris cu litere în vreo carte și nici măcar la sunetul produs de buze când rostim cuvântul „Isus”.

Mă refer la Isus: bunătate, înțelepciune, dragoste și încântare, bucuria ta, închinarea ta, Domnul tău și salvarea ta.

Acest nume Isus ne aduce aminte de vindecarea și sănătatea noastră duhovnicească. Orice om născut pe fața pământului suferă din punct de vedere spiritual. Nu există ființă umană neatinsă de păcat, păcat care îmbolnăvește sufletul. Ioan spune despre el și despre alții: (1Ioan 1:8) „Nu ne putem apropia vreodată de bucuriile cerului fără a fi mai întâi însănătoșiți din punct de vedere spiritual.”

Această însănătoșire duhovnicească este la dispoziția acelora care o doresc, o iubesc și își găsesc încântarea în ea. Nimeni nu poate fi transformat lăuntric dacă nu iubește și dorește cu ardoare sănătate spirituală. Pentru un suflet bolnav, cel mai de preț lucru este însănătoșirea lui. Este asemenea unui om bolnav din punct de vedere trupesc. Dacă i-ai oferi acestui om bogății și onoruri fără vindecare (dacă ți-ar sta în putință), oferta ta nu l-ar ajuta cu nimic. Nevoia lui cea mai mare este de vindecare. La fel cu sufletul bolnav, orice altă ofertă nu ajută. Sufletul bolnav are nevoie de însănătoșire, are nevoie de Isus.

Dacă te întrebi ce ai pierdut sau ce cauți în viață, vino cu dorința inimii tale la Isus, spune-I că L-ai pierdut și că El este tot ceea ce îți dorești. Nimic mai puțin. Nimic altceva. (Walter Hilton: Scara perfecțiunii)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să caut și să primesc tot binele și toată vindecarea sufletească de la Hristos Domnul! Doresc ca sănătatea mea spirituală să fie în EL. Așază în mine un dor adânc după Isus – nu cuvântul, ci persoana! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.