Rugă

3 iulie

Rugă

„În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toţi, cu bucurie.” (Filipeni 1:4)

Rugăciunea este dorul adânc, dorința aprinsă a sufletului după Dumnezeu. Este asemenea tânjirii intense după sănătate atunci când suntem bolnavi.

Credința se va ruga în mod constant. Duhul este mereu preocupat de voia lui Dumnezeu și conștient de propria-i fragilitate. De asemenea, este conștient de neputințele altora, înțelegând că nu există putere și ajutor în altă parte decât la Dumnezeu. Un om al credinței nu va desconsidera durerea aproapelui, ci o va trata ca și cum ar fi a lui însuși.

Să presupunem că cineva slab în credință te roagă să te rogi pentru el. Roagă-te, dar în același timp condu-l spre adevăr, spre promisiunile lui Dumnezeu. Învață-l să se încreadă în Dumnezeu.

Dacă mi-ai cere să mă rog pentru tine în schimbul unei sume imense, nu m-aș putea ruga mai mult decât o fac deja. Dacă mi-ai da întreaga lume, intensitatea rugăciunilor mele nu s-ar schimba, pentru că atunci când văd o nevoie, un frate slab, mă rog. De fapt, când Duhul e în mine, nu mă pot opri din rugăciune. (William Tyndale: Pilda)

Un răspuns personal

Doamne, fă ca rugăciunea să devină un lucru natural pentru mine. Fă să curgă ca un râu între mine și Tine. Fă ca rugăciunea mea să fie vie, energică. Fă ca rugăciunea mea să îmi ancoreze sufletul în Tine și de asemenea, fă ca rugăciunea mea să fie de folos altora. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.