Soarele din sufletul meu

19 iunie

Soarele din sufletul meu

„Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.” (Psalmul 84:11)

Cea mai grozavă descoperire legată de Univers a fost aceea de a demonstra că nu Pământul este în centru, ci Soarele. Da, el este acela care stă nemișcat, în jurul căruia celelalte planete orbitează. Omenirii i-a fost greu de înțeles și de imaginat, tocmai fiindcă noile informații contrariau crezurile și cunoștințele lor de până atunci despre Univers.

Dar când a fost acceptată noua teorie, imaginea de ansamblu a căpătat o nouă strălucire, un alt sens. Știința salvării noastre de către Domnul Isus păstrează la temelie această idee. El, asemenea unui Soare Măreț stă nemișcat în mijlocul a tot ce ne înconjoară. În jurul Său gravitează fiecare lucru, gând, suflet. Stând la dreapta lui Dumnezeu, Isus face ca totul să se miște după placul Tatălui, iar noi să ajungem luminați de El, să vedem fața lui Dumnezeu.

Isus e Soarele din sufletul meu. De la El primesc și îmi doresc lumină și doar în jurul învățăturii Sale orbitează inima mea. (Pierre de Berulle: Minunile lui Isus)

Un răspuns personal

Sunt fericit, Isuse, pentru că știu acest secret: Tu ești în centru. Vreau să fiu capabil de a spune la fel ca Pavel (Galateni 2:20a): „Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Nu va fi ușor să schimb traiectoria unei lumi care încă se rotește în jurul meu dar Te rog să mă ajuți! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.