Diversitate în devoțiune

25 mai

Diversitate în devoțiune

„Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui!” (Eclesiastul 3:1)

Unii sunt de părere că nu vor mai avea un timp devoțional de calitate dacă ies din rutină. Este un mare câștig pentru suflet să fim creativi în timpul nostru de părtășie. Nu te limita la un singur mod de rugăciune sau la obiceiurile deja formate.

Poate uneori simți nevoia unei duminici în viața spirituală, adică a unei pauze de odihnă sufletească. Nu e nevoie să îți ostenești sufletul, compunând rugăciuni lungi și complexe. Încearcă să meditezi la Dumnezeu; caută prezența Lui și roagă-te în tăcere. Aceasta va aduce pace și liniște ființei tale.

Chiar și trupul obosește mâncând același lucru la nesfârșit. Diversificarea modurilor prin care îți petreci timpul devoțional îți va hrăni sufletul și va aduce multă roadă vieții tale de credință. (Teresa de Avila: Cartea vieții mele)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să fiu creativ în timpul meu de părtășie. Pune în sufletul meu o foame după devoțiune! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.  

Pe perioada stării de urgență, Biserica Baptistă Elim Oradea își suspendă serviciile din locație.

Timpul de închinare și rugăciune de miercuri se va face prin sistem de videoconferință.

În fiecare duminică dimineața vom avea servicii doar online; urmează să avem o pagină dedicată transmisiunilor live.

Între timp, vă încurajăm la închinare în familii, citirea Scripturilor și a literaturii de calitate, rugăciuni, conversații ziditoare. Rămânem încrezători în Domnul nostru.