Curtoazie profesională

26 mai

Curtoazie profesională

„A început a vorbi cu îndrăzneală în sinagogă. Aquila şi Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei şi i-au arătat mai cu de-amănuntul Calea lui Dumnezeu.” (Faptele Apostolilor 18:26)

Mi-am asumat responsabilitatea de a pregăti o traducere specială a Bibliei. Nu am făcut acest lucru pentru că aș considera munca altora ca fiind greșită. Am răsfoit multe versiuni ale traducerii în limba engleză, și pentru fiecare L-am lăudat pe Domnul!

Am colaborat cu traducătorii și am fost deschis la opinii și corecturi. Și chiar dacă rezultatul nu este desăvârșit, aceasta e doar dovada faptului că omul e supus greșelii și uneori omite lucruri în mod involuntar. Dragostea creștină va alege să presupună mereu varianta pozitivă, evitând critica.

Privirea ne este limitată. Nici un om nu deține o cunoaștere deplină. Fiecare persoană observă unele aspecte, cărora alții nu le acordă mare importanță. Unii înțeleg anumite lucruri, pe care alții nu le pot cuprinde. În aceeași ordine de idei, există persoane care pot exprima un gând mai bine decât altele.

Cu toate acestea, între noi nu ar trebui să își facă loc invidia sau ura. Acela care se pricepe mai bine la un lucru, în loc să denigreze munca altuia, ar trebui să-și amintească în mod constant faptul că darul său nu îi aparține, ci vine de la Domnul. Fie ca priceperea ta să fie împletită cu dragostea frățească! (Miles Coverdale: Prolog la Biblie)

Un răspuns personal

Doamne, îmi amintesc versetul care spune: „Pedepsind nelegiuirea, Tu disciplinezi pe fiecare și îi prăpădești ca molia” (Psalmul 39:11[1]). Învață-mă, Doamne, arta mustrării constructive și a îndrumării în dragoste! Amin[2]


[1] Versiunea NTR.

[2] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.