Importanța bisericii

23 mai

Importanța bisericii

„Dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră.” (1 Timotei 3:15)

Cei din vechime au avut oportunitatea de a auzi Cuvântul Domnului proclamat de Hristos, sau de a primi îndemnuri divine transmise de îngeri mesageri. Astăzi, Dumnezeu ni se face cunoscut prin intermediul Scripturii. Acesta este modul prin care Domnul a ales să ni se reveleze și să ne îndrume pașii în viața de credință.

Privind la Biblie, noi Îl privim pe Dumnezeu: descoperim atributele Sale și vedem modelul lui Hristos pe care îl putem aplica în umblarea noastră. Nu trebuie să parcurgem mii de kilometri pentru a-I auzi glasul, nici să facem eforturi imense pentru a-L întâlni. Tot ce trebuie să facem este să Îl căutăm dintr-o inimă sinceră: în rugăciune, în Cuvânt și în biserică.

Biserica este Casa Domnului. Este locul în care lucrările și promisiunile Sale sunt proclamate. Într-o lume care alterează învățăturile Scripturii, biserica are rolul de a menține viu adevărul. Cina Domnului ne ajută să ne analizăm viețile și să ne facem părtași suferințelor Lui, în unitate, ca Trup al Său.

Viața noastră trebuie să fie dedicată lui Dumnezeu, iar El să trăiască în noi. Duhul cel Sfânt ne sfătuiește atunci când ne lipsește discernământul. Fie să ascultăm îndemnurile Sale! Să Îl slujim pe Dumnezeu atât individual, cât și ca biserică, în duh și adevăr! (John Calvin: Purtarea în biserică)

Un răspuns personal

Doamne, credința nu presupune a fi izolat – fă-mă să înțeleg acest lucru! Am nevoie să fac parte dintr-o comunitate de credincioși. Chiar dacă am o relație profundă cu Tine, ajută-mă să am o părtășie sănătoasă și cu frații din biserică! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.