Dragostea de Dumnezeu atrage ura lumii

22 mai

Dragostea de Dumnezeu atrage ura lumii

„Dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră.” (Ioan 15:18)

De îndată ce devine evident că vrei să trăiești o viață dedicată, cei necreștini te vor critica și te vor batjocori. Unii chiar vor spune că circumstanțele dificile prin care ai trecut sunt singurul motiv pentru care te-ai întors la Dumnezeu. Prietenii te vor avertiza cu privire la consecințele acțiunilor tale, printre care, faptul că îți vei pierde reputația, prietenii, sau libertatea. Îți vor spune că dacă vrei să trăiești în această lume, trebuie să te adaptezi la obiceiurile ei.

Astfel de remarci nu trebuie să te îngrijoreze. Găsește-ți încurajarea în Cuvântul Domnului: „Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei, dar, pentru că nu sunteţi din lume şi pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăşte lumea”. (Ioan 15:19)

Lumea are tendința de a fi critică față de creștini; își aprobă acțiunile însă judecă cu asprime aceleași fapte dacă sunt săvârșite de copiii lui Dumnezeu. Pe cât de folositoare este lumina, ne poate orbi după ce am petrecut mult timp în întuneric. Schimbarea din viața ta poate atrage probleme. Fii răbdător. Roagă-te Domnului ca El să transforme viața celor care te critică, prin propriul tău model. (Francis de Sales: Viața devotată)     

Un răspuns personal

Doamne, de multe ori mă simt respins de cei din această lume. Ajută-mă să am o trăire curată și constantă, chiar dacă întâmpin greutăți din partea altora. Mai mult decât atât, ajută-mă să mă rog pentru cei care mă critică! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.