Reușita vine de la Domnul

16 mai

Reușita vine de la Domnul  

„Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru..” (Matei 10:29)

Încrede-te în purtarea de grijă a Domnului, dar nu aștepta binefacerile Lui fără să lucrezi, la rândul tău, pentru acestea. Atitudinea ta trebuie să fie ca a unui copil care îl ține de mână pe tatăl său, indiferent de munca pe care acesta o face, ajutându-l așa cum poate el.

Chiar dacă una dintre mâini ți-e ocupată cu sarcini de zi cu zi, cealaltă să fie mereu întinsă către Domnul. Întoarce-ți privirea spre El și asigură-te că umbli în voia Lui.  

Nu te gândi niciodată că vei putea aduna mai multe lucruri prețioase pe pământ dacă îți folosești ambele mâini. Reușita pe care o poți experimenta nu este rezultatul muncii tale, ci o binecuvântare primită din partea Domnului.

Indiferent de perioada prin care trecem, ochii noștri trebuie să fie ațintiți la Domnul. Fie că marea din jurul nostru este lină sau întâmpinăm furtuni, privirea noastră să fie îndreptată, asemenea marinarilor, către cer, nu către valuri. (Fracis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să meditez la următoarele versete și să le aplic în trăirea mea zilnică: „Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte. Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere, căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn.” (Psalmul 127:1-2) Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.